PLAATSELIJK BRANDBLUSSEN


Optimaliseren van de hoeveelheid water gebruikt voor plaatselijk gebruikte brandblussystemen

Plaatselijk gebruikte brandblussystemen vormen de eerste brandbeveiliging – en zijn daarom nodig om op efficiënte wijze branden te kunnen blussen – maar te veel water kan problemen geven. Het is heel belangrijk om de juiste hoeveelheid water vast te stellen en te gebruiken bij het blussen van branden.

Toepassingen kunnen variëren van een schaafmachine of spaanplaatpers in de houtverwerkingsindustrie tot een ontvangstcentrum voor biomassa of een hybride verbrander in de bio-energiesector. Plaatselijk gebruikte brandblussystemen worden voor ieder beveiligd proces op maat ingesteld en bieden een veel gerichter beveiligingsoplossing dan brandweersystemen die de hele installatie beveiligen.


Begrip van het plaatselijk gebruikte brandblussysteem is belangrijk voor de prestatie van het systeem

De grootte van de sproeidruppel, de sproeihoek van de spuitmond, hoe het sproeiwater in de materiaalstroom terechtkomt, de verblijftijd van het sproeiwater en de snelheid van de actieve klep zijn allemaal belangrijke parameters bij het ontwerpen van een plaatselijk gebruikt brandblussysteem.

Atexon heeft compacte blussystemen die zonder meer kunnen worden geïntegreerd voor verschillende toepassingen, met de optie voor klanten om specifieke oplossingen te laten maken afgestemd op hun processen.


Bent u bezorgd over het explosiegevaar in uw bedrijf?
Vraag nu de mening van een expert!