DETECTIE VAN OVERVERHITTING


De helft van alle gemelde branden in industriële procesomgevingen begint door oververhitting van elektrische apparatuur

Naast de detectie van vonken, detecteert de Atexon®-sensor ook oververhitting van een elektrische motor. In de houtverwerkingssector begint de helft van alle branden in de uitlaatunits van zaagselafvoersystemen.

We hebben goede ervaringen met het gebruik van Atexon®-oververhittingdetectiesensoren voor de bescherming van uitlaatunits voor zaagselafvoer, roterende doorvoeren, doseerschroeven en complete machinegereedschapsunits.

De vereiste detectiesnelheid, de gebruiksduur en de oppervlakte van de bewaakte apparatuur zijn allemaal factoren die meewegen bij de keuze van de juiste sensor.

De verscheidenheid aan industriële processen stelt ook verschillende eisen aan temperatuurdetectie. Atexon beschikt over een groot aantal staafsensoren en hittekabels die de temperatuur nauwkeurig meten.

Het Atexon® VR18Z-vonkdetectie- en brandblussysteem ondersteunt verschillende oververhittingdetectiesensoren, zoals hierboven vermeld. Onze beveiligingsexperts helpen u bij de keuze van de juiste componenten voor uw specifieke toepassing.


Bent u bezorgd over het explosiegevaar in uw bedrijf?
Vraag nu de mening van een expert!