OPLOSSINGEN/
VLAMDETECTIE


Atexon-vlamdetectoren zorgen voor snelle branddetectie in open en zeer verlichte ruimtes

De veelzijdige detectiemogelijkheden van de Atexon®-vlamdetectoren zorgen ervoor dat ze in moeilijke industriële omgevingen kunnen worden gebruikt. Vlamdetectoren kunnen ofwel afzonderlijke branddetectoren zijn of deel uitmaken van een brandweersysteem zoals een blussysteem op basis van waterverstuiving. Ze kunnen ook eenvoudig worden aangesloten op het Atexon®-VR18Z-vonkdetectie- en brandblussysteem.

Het systeem wordt veelal gebruikt in productiefaciliteiten, brandstofopslag, machines, ontladingsstations van transportbanden, recyclingfabrieken en verwarmingsfabrieken.


De 3IR-detector heeft een hoge detectiegevoeligheid en uitstekende interferentietolerantie, zelfs bij werking in vuile of stoffige omgevingen

De Atexon 3IR-vlamdetector meet drie infrarode frequentiebanden tegelijkertijd. Het apparaat gebruikt tevens wiskundige algoritmes voor het meten van de stralingspieken en flakkerfrequentie van vlammen voor de juiste detectie en het voorkomen van valse alarm.

Een driebands infrarode vlamdetector werkt ook goed in moeilijke omgevingen. Het is de beste keuze voor het monitoren van stoffige ruimtes.

  • Gevoelig en snel

    Atexon®-vlamdetectoren zijn uiterst gevoelig. Ze detecteren een vlam van slechts 0,3 m² van maar liefst 60 m afstand. De veelzijdige afstelbaarheid in bijvoorbeeld detectievertraging en gevoeligheid, zorgt ervoor dat Atexon®-vlamdetectoren ook in plaatsen kunnen worden gebruikt waar traditionele vlamdetectoren vals alarm zouden veroorzaken.

  • Veelzijdige aansluitingen

    Atexon®-vlamdetectoren zijn eenvoudig te integreren in bijvoorbeeld het VR18Z-vonkdetectiesysteem of in een al bestaand geautomatiseerd systeem. De veelzijdige potentiaalvrije alarmrelaisuitgangen, Modbus en 4-20 mA netuitgangen zorgen ervoor dat de detectoren in een groot aantal industriële processen kunnen worden gebruikt

  • Uitgebreide goedkeuringen

    Industriële omgevingen zijn vaak vuil en stoffig. In productieruimtes kunnen zich tot gevarenzone verklaarde ruimtes bevinden waarvoor apparatuur nodig is die is goedgekeurd conform de meeste plaatselijke of nationale regelgeving. Atexon-vlamdetectoren beschikken over internationale goedkeuringen waaronder ATEX, IECEx en FM


Bent u bezorgd over het explosiegevaar in uw bedrijf?
Vraag nu de mening van een expert!