TESTEN VAN STOFEXPLOSIES DOOR IEP TECHNOLOGIES


Door het testen en beperken van stofexplosies kan het aantal ongelukken waarbij ieder jaar honderden mensen omkomen en miljarden dollars aan schade wordt veroorzaakt overal ter wereld worden verminderd. Deze ongelukken met stofexplosies kunnen echter worden beheerst, waardoor er minder kans op ernstig letsel of dodelijke ongelukken is en de schade aan kostbare procesapparatuur wordt beperkt.

Stofexplosies komen voor tijdens de verplaatsing, verwerking, verpulvering en opslag van een groot aantal verschillende materialen. Materialen zoals cellulose, houtskool, maïs, bloem, fungicide, graan, melkpoeder, zaagsel, metaalstof, farmaceutische producten, plastics, hars, zetmeel, suiker en andere stoffen kunnen en zullen, onder de juiste omstandigheden, exploderen.

Om te voorkomen dat een gevaarlijke situatie uitgroeit tot een explosie, levert IEP Technologies testen en beperkingen van stofexplosies en een breed scala aan systemen zoals een beveiligingssysteem voor stofopvang. Bij toepassingen met stofafscheiders bevat een explosiedrukontlastingssysteem meestal de volgende basiselementen: explosiedrukontlastingspaneel, drukdetector, controlepaneel voor een enkele zone, isolatieblusser en een draaiende afvoerklep.

IEP Technologies is koploper in systemen voor de bescherming van medewerkers en apparatuur bij explosies. Met meer dan 50 jaar ervaring detecteert en onderdrukt IEP Technologies per jaar meer dan 200 explosies op meer dan 8000 locaties overal ter wereld.


Bent u bezorgd over het explosiegevaar in uw bedrijf?
Vraag nu de mening van een expert!