ISOLATIEMIDDELEN

Explosie-isolatiesystemen zijn ontwikkeld om een explosie te detecteren in een procesvat en vervolgens een barrière te creëren om het verspreidingsrisico van de vlam/explosie naar andere, hieraan gekoppelde apparatuur te verminderen. Explosie-isolatie kan worden toegepast op installaties die worden beveiligd door inperkings-, onderdrukkings- of drukontlastingssystemen.


Hogesnelheidsisolatieklep

De hogesnelheidsisolatieklep is een oplossing voor vitale explosie-isolatietoepassingen. De klep zorgt in milliseconden voor een mechanische barrière binnen een pijplijn.


IsoFlap™ passieve isolatieklep

Het assortiment passieve isolatieklepventielen voor explosie-isolatie van IEP Technologies bevat aantrekkelijk geprijsde en betrouwbare oplossingen voor explosie-isolatie die de kans beperken dat explosies zich naar apparatuur verderop in het proces uitbreiden. Deze passieve isolatie-oplossingen zijn doeltreffende, zelf-activerende hulpmiddelen die een explosie bij de inlaat van beschermde vaten met brandbare stoffen isoleren, zoals stofafscheiders, centrifuges en andere apparatuur.


VENTEX passieve isolatie - vlotterafsluiter

Explosiedrukontlasting is voor procesapparatuur die buiten of dichtbij een buitenmuur is bevestigd een goede beschermingsmethode. Om echter de verderop in het proces gebruikte apparatuur te beschermen, is het van vitaal belang dat de beveiligingsmethode een middel bevat om de verspreiding van vlammen en brandend materiaal te beperken.


Bent u bezorgd over het explosiegevaar in uw bedrijf?
Vraag nu de mening van een expert!