DE GECHIKTE OPLOSSING VOOR UW BEDRIJF

Ieder explosiegevaar heeft zijn eigen moeilijkheden. Variabelen zoals de explosieve eigenschappen van brandbaar stof of damp, de bedrijfsomstandigheden, de locatie van de installatie en gekoppelde kanalenstelsels kunnen allemaal van invloed zijn op de explosierisico’s en de beslissing over de beste oplossing om deze dreiging het hoofd te bieden. IEP Technologies biedt een reeks verschillende opties ter beveiliging tegen explosies die elk specifiek zijn ontwikkeld voor een bepaalde toepassing. De vier bedrijven die samen IEP Technologies vormen hebben sinds 1950 meer dan 8.000 explosiebeveiligingssystemen geplaatst die elk jaar wereldwijd tientallen explosies detecteren en onderdrukken.

 • Testen van materialen
  Het verbrandingsonderzoekscentrum van IEP Technologies gebruikt erkende testmethodes, zoals die worden gepubliceerd door onder andere ASTM, het Ministerie van Vervoer (DOT) in de V.S. en de VN voor het uitvoeren van tests om de verbrandingseigenschappen van uw procesmateriaal te bepalen.

 • Beveiliging tegen explosies
  IEP Technologies-systemen bieden een solide en betrouwbare oplossing; of het nu voor het minimaliseren van explosiegevaar is of voor het bieden van snelle en effectieve vonkdetectiesystemen, het streven van IEP is tegemoet te komen aan uw behoeften en bedrijfsonderbreking te vermijden.

 • Componenten
  Of het beste explosiebeveiligingssysteem nu onderdrukking, ventilatie of isolatie is, IEP Technologies biedt de juiste producten voor uw behoeften. Onze systeemcomponenten worden onderworpen aan rigoureuze externe tests voor goedkeuring van onder andere ATEX en NFPA.

 • Service en support
  Bewezen, betrouwbare support voor, tijdens en na de installatie van een explosiebeveiligingssysteem is essentieel bij de implementatie van een dergelijk systeem. Het technische niveau van het systeemontwerp en de buitendienstondersteuning van IEP Technologies zijn ongeëvenaard in de sector.


Bent u bezorgd over het explosiegevaar in uw bedrijf?
Vraag nu de mening van een expert!