Explosiedrukontlastingspanelen

De portfolio van IEP Technologies aan explosiebeveiligingsoplossingen bevat nu de welbekende en vertrouwde drukontlastingsproducten van BRILEX en HOERBIGER

Het assortiment van IEP Technologies aan industriële explosiebeveiligingsoplossingen omvat onder andere het assortiment drukontlastingsoplossingen van BRILEX en HOERBIGER. Verdere details over het productassortiment van BRILEX en HOERBIGER waaronder standaard en vlamloze drukontlastingsoplossingen zijn opgenomen in de specifieke gedeelten over drukontlasting hieronder.

Asset 1

Het Brilex-assortiment van hoogwaardige explosiedrukontlastingsoplossingen wordt vervaardigd in onze fabriek in het Duitse Brilon, waarbij geavanceerde technologie wordt gebruikt voor het leveren van ongeëvenaarde kwaliteit en doeltreffendheid.

De drukontlastingsoplossingen van BRILEX en HOERBIGER bieden een reeks gecertificeerde middelen om productieprocessen te beschermen tegen de verwoestende kracht van industriële explosies. Voor de fabricage van deze levensreddende systemen met hoog rendement zijn productieprocessen nodig die voldoen aan internationale normen en richtlijnen enaan de vereisten die zijn gedefinieerd in een aantal kwaliteitsgarantiesystemen

Explosiedrukontlasting

Ontluchten van industriële stofexplosies wordt al vele jaren toegepast en biedt een betaalbare beveiligingsoplossing voor vestigingen waar stofexplosies kunnen voorkomen. Bij het bepalen van explosiedrukontlastingsoplossingen moet rekening worden gehouden met de impact en de daaraan gekoppelde risico's van de vuurbal (zowel de druk als de vlam) in de nabijheid van de geïnstalleerde ontluchtingsoplossing. Explosieontluchting moet daarom naar een veilige zone gebeuren. Als explosiedrukontlasting voor een toepassing een werkbare optie is, dan moet ook explosie-isolatie worden overwogen om het verspreidingsrisico van vlammen langs leidingen naar gekoppelde procesapparatuur te verminderen.


Algemeen

Het volledige assortiment aan explosiedrukontlastingsoplossingen van IEP Technologies is specifiek ontworpen voor het ontluchten van industriële stofexplosies ter bescherming van mensen en de sector wereldwijd

De explosiedrukontlastingspanelen van IEP Technologies zijn ontwikkeld om te openen bij een vooraf gedefinieerde druk, zodat de vuurbal en de explosieve druk kan worden ontlucht naar een veilige ruimte. Ontluchtingspanelen zijn verkrijgbaar in allerlei afmetingen, configuraties en openingdrukwaarden. Afhankelijk van de specifieke toepassing zijn explosieontlastingspanelen verkrijgbaar als platte, meerlaagse en gewelfde panelen, zodat de juiste beveiligingsoplossing wordt geboden. Explosiedrukontlasting is, wanneer op de juiste manier samengesteld en geselecteerd, geschikt voor een zeer groot aantal explosieparameters, lopend vanaf zeer hoge KSt-waarden tot hele lage pred-niveaus. Ongeacht of de beste ontluchtingsoptie voor een specifieke toepassing de standaard of de vlamloze ontlasting is, moet explosie-isolatie ook worden overwogen om het verspreidingsrisico van vlammen naar gekoppelde procesvaten of de installatie zelf te verminderen.

Standaard en vlamloze drukontlastingsoplossingen

IEP Technologies biedt de juiste explosiedrukontlasting voor de toepassing met een breed assortiment aan ontluchtingsopties.De beschikbare ontluchtingbeveiligingsopties zijn onder andere standaardpanelen voor toepassingen waar de vuurbal en de daarbij gepaard gaande druk kunnen worden afgevoerd naar een veilige ruimte; vlamloze ontluchtingen zijn mogelijke oplossingen voor toepassingen waarbij het uitwerpen van vlammen niet kan worden toegestaan. De standaard en vlamloze explosiedrukontlastingsoplossingen worden hieronder beschreven.

Explosiedrukontlastingspanelen


Explosiedrukontlastingspaneel - GE (rechthoekig en rond)

Voor filterinstallaties met pneumatische reinigingssystemen en hogevacuümwerking is een explosiedrukontlastingspaneel nodig dat vacuüm en positieve drukcirculatie voor langere tijd aankan. Het type GE-paneel is hiervoor de beste keuze. Het gewelfde ontwerp van het paneel zorgt ervoor dat het negatieve druk kan weerstaan zonder de behoefte aan extra vacuümondersteuning. Standaard GE-kenmerken zijn onder andere drukpiektolerantie en geïntegreerde flenspakkingen.


Explosiedrukontlastingspaneel - KE

Als de negatieve druk niet groter is dan 60% van de nominale openingsdruk, biedt de installatie van een gewelfd paneel geen extra voordeel. Voor deze toepassing is het type KE-paneel een alternatief voor het gewelfde GE. Het KE-paneel biedt duurzaamheid en aerodynamische voordelen vergeleken met het gewelfde type, bijvoorbeeld in cyclonen. Drukpiektolerantie, geïntegreerde flenspakkingen, een gekruist ribpatroon en vouwranden zijn standaardkenmerken van het KE-ontwerp.


Explosiedrukontlastingspaneel - KER

Het KER-paneeltype is perfect voor standaardtoepassingen bij hantering en opslag van poeders. Het KER-paneel is geschikt voor installatieapparatuur met statische over-/onderdrukcondities van maximaal 50% van de nominale breukdruk. Een uniek kenmerk van het KER-paneel is dat door versterking van de rand in het ontwerp het paneel kan worden bevestigd zonder een uitlaatflens waardoor de installatiekosten lager zijn. Gekruiste ribben en vouwranden zijn andere standaardkenmerken van het KER-ontwerp.


Accessoires

Explosiedrukontlastingsoplossingen kunnen worden geleverd met een reeks accessoires, van installatiecomponenten tot sensoren die als interface verzorgenfungeren voor bedieningsapparatuur. Meer informatie over het volledige assortiment accessoires vindt u hier.

Accessoires voor explosiedrukontlasting.

Vlamloze explosiedrukontlasting


Het EVN-vlamloze paneel

De EVN-serie vlamloze explosiedrukontlastingspanelen is ontwikkeld om het weggeschoten vlammenfront te onderdrukken en de druk van een stofexplosie te verlichten. Er zijn verschillende types panelen, elk met een geïntegreerde vlammenstopper voor vlamloze drukontlasting. De revolutionaire EVN-vlamloze explosiedrukontlastingspanelen hebben een klepplaat met lage massa en een lage openingsdruk. Dit vlamloze paneel reageert binnen een fractie van een seconde in het geval van een explosie. Bij een explosie sluit de klepplaat en dicht opnieuw af, waardoor het risico van branden na de explosie afneemt.


Het IV8-vlamloze paneel

De IV8 vlamloze explosiedrukontlasting biedt een bescherming tegen explosies in procesvaten die zich in een gebouw of in gebieden bevinden,
waarbij een standaard explosiedrukontlasting niet veilig kan worden gebruikt. Voor deze toepassingen werken vlamloze explosiedrukontlastingen nvaak het beste. Als een explosie plaatsvindt, gaat de interne breekplaat open en ventileert deze de overdruk en vlammen van de explosie via een vlamdover naar de buitenzijde van het procesvat terwijl de hete gassen worden afgekoeld en de vlammen worden gedoofd. De IV8 gebruikt een roestvrijstalen breekplaat en een vlamdovend metalen gaas die in een duurzaam gecoate koolstofstalen frame zijn geïntegreerd. Met de ingebouwde sensor voor een ventilatie actie kan het personeel van de installatie direct


Bent u bezorgd over het explosiegevaar in uw bedrijf?
Vraag nu de mening van een expert!