Accessoires

Explosiedrukontlastingsoplossingen kunnen worden geleverd met een reeks accessoires, van installatiecomponenten tot sensoren die als interface verzorgenfungeren voor bedieningsapparatuur. Meer informatie over het volledige assortiment accessoires vindt u hier.

Accessoires voor explosiedrukontlasting.


Afdichtingen

Alle schijven worden geleverd met voorgeïnstalleerde geïntegreerde flensafdichtingen. Het standaardmateriaal is EPDM en kan worden gebruikt van -40 °C tot +120 °C. Als alternatief zijn de volgende standaardmaterialen verkrijgbaar:

Witte FDA-silicone -50 °C tot +200 °C
Klinger -100 °C tot +400 °C
Keramiek -100°C tot +900 °C
Andere materialen kunnen op verzoek worden geleverd


Isolatie

Isolatie bestaat uit vuurvaste minerale wol in overeenstemming met DIN 1259. De isolatie wordt direct aangebracht op de ‘ontluchtingszijde’ van het explosiedrukontlastingspaneel en wordt beschermd door een lichtgewicht aluminium laag met een waterdicht zegel. Het wordt op de schijf vastgezet om te voorkomen dat het tijdens de ontluchting wegvliegt. BRILEX-isolatie heeft geen enkele invloed op de capaciteit of de doelmatigheid van de drukontlasting. Dit is bewezen door erkende instellingen in vele dynamische explosietests. Optionele isolatiedikte kan worden geleverd volgens de specificaties van de klant.

Geïsoleerde BRILEX - KE.


Bevestigingsframes

De benodigde uitlaatflens voor de types GE/KE kan ook worden geleverd. Het volgende materiaal is verkrijgbaar: Gegalvaniseerd koolstofstaal of roestvrijstaal.


Breeksensor - SE

Voor het monitoren van een installatie kan een breeksensor type SE worden geïnstalleerd. De sensor signaleert de opening van de breekplaat zodat apparatuur zoals ventilatoren of roterende kleppen kunnen worden uitgeschakeld. SE-sensoren worden afzonderlijk net boven het explosiedrukontlastingspaneel geïnstalleerd. Hierdoor kunnen SE-sensoren eenvoudig worden aangepast aan bestaande installaties. Ze zijn ook geschikt voor de levensmiddelenindustrie.


Breeksensor - SE - HT

De SE-sensor wordt aangevuld door de HT-sensor, die ook geschikt is voor gebruik bij hoge temperaturen.


Breeksensor - SE- WIRE

Een ander alternatief is de Sensor SE - WIRE.

De kabellus breekt wanneer het explosiedrukontlastingspaneel wordt geopend. Het gevolg is een onderbreking van het stroomcircuit en een voortdurend, zeer bestendig signaal wordt gegenereerd. Het signaal geeft een explosie en onmiddellijke afsluiting van de installatie door.


Bent u bezorgd over het explosiegevaar in uw bedrijf?
Vraag nu de mening van een expert!