IsoFlappassieve isolatieklep

Het assortiment passieve isolatieklepventielen voor explosie-isolatie van IEP Technologies bevat aantrekkelijk geprijsde en betrouwbare oplossingen voor explosie-isolatie die de kans beperken dat explosies zich naar aangesloten apparatuur uitbreiden. Deze passieve isolatie-oplossingen zijn doeltreffende, zelf-activerende hulpmiddelen die een explosie bij de inlaat van beschermde vaten met brandbare stoffen isoleren, zoals stofafscheiders, centrifuges en andere apparatuur.
Beschikbare modellen zijn onder meer de IsoFlap en IsoFlap-M isolatieklepventielen. De IsoFlap-versie is door een onafhankelijke partij gecertificeerd als beschermend systeem dat voldoet aan Richtlijn 2014/34/EU (de ‘ATEX-richtlijn’) en is goedgekeurd voor het isoleren van stofexplosies. De IsoFlap-M heeft een ingebouwd systeem waarmee stofopeenhoping en de bladstand in het kleppenhuis gemonitord kunnen worden, een vereiste van de Amerikaanse OSHA Combustible Dust Directive (OSHA-richtlijn inzake ontvlambare stoffen), NFPA 654 en NFPA 69.

Zowel de IsoFlap als de IsoFlap-M is uitgerust met een duurzaam koolstofstalen kleppenhuis en een klepblad van een hoogwaardige legering van roestvrij staal. Het ventiel is ontworpen om een hoge maximaal gereduceerde explosiedruk (pred) te weerstaan, zoals vermeld in het gedeelte met specificaties hieronder. Tijdens gebruik wordt het klepblad door de luchtstroom opengehouden; bij een explosie sluit de druksluiting aan de voorzijde en wordt het blad vergrendeld, waardoor de verspreiding van vlammen en druk naar de aangesloten apparatuur wordt verminderd.

Een IsoFlap-M Interface-module is optioneel beschikbaar.
Dit bewakingsapparaat met printplaat is ontworpen voor gebruik met de IsoFlap-M-versie van het klepventiel.
De Interface-module bevat intrinsieke veiligheidsbegrenzingen voor het monitoren van
de IsoFlap-M-sensoren, functies die het proces kunnen vergrendelen en functies voor
diagnose en onderhoud. Het interfacepaneel werkt op 120 of 230 V.


Bent u bezorgd over het explosiegevaar in uw bedrijf?
Vraag nu de mening van een expert!